Carver Skateboards- Asfalt surfing?

Vi fick möjligheten att testa en ny typ av bräda, som det ryktades skulle vara riktigt nära surfkänsla, stora ord!

 

Sagt och gjort, vi möttes upp på Varbergs strandpromenad och brädan åkte fram...Vid första anblick påminner brädan om en klassisk skateboard, som en skön, bred 80-tals planka. Först när man vänder brädan uppfattas den stora skillnaden mot en vanlig skate eller longboard, och det är deras patenterade framtruck som förutom att den kan svänga som en vanlig truck även kan vridas i sidled!

Hoppar på och vipps!, jag surfar på asfalt, känslan är slående likt pumptekniken på en kort surfbräda, man driver på svängen med framfoten och "hämtar" in pumpningen med bakfoten.

Att sätta ner foten och sparka fart kommer inte på frågan, man pumpar med lätthet fart och accelererar även från i stort sett stillastående. När det gäller full spätta nerför branta backar så har man inte samma kontroll som en traditionell longboard, framtrucken upplevs lite svajjig, det kan vara en vanesak, men på plan mark är det riktigt kul!

Man jobbar med hela kroppen och det känns överallt efter ett tag, så det är bara att slänga ditt gamla gymkort och sticka ut och pumpa asfalt!

Av Fredrik Bengtsson

Related articles

Chris Bobino

Photo by Mat. Turries

Amerikanske Chris Bobino teamåkare för Loaded var på besök i Varberg i början av juli. Vi tog med honom till olika spots och fick ihop en kort video.

Knee High

Svenskt sommarsurf med Nicklas Ivarsson, Fredrik Bengtsson & Mat Turries

Varberg SK8 #2

Photo by Mat. Turries

Ny longboard skatefilm från Varberg.

Varberg SK8

Vi gräver fram ett kort klipp från förra året... Film & Edit: Mat. Turries Musik: The Black Keys, I got mine

D.A.N.C.E

Photo by Mat. Turries

Fantastisk rolig session i lördags med en longboard maestro!!! Låt oss presentera: Julian Marcos Gonzales.

HAMBOARD TEST

Photo by Mat Turries

With Marcos Glez

instagram

@nordicsurfersmag
design by: add:kolon