Freddie & Jeff

Vi tog ett snack med Freddie Meadows om bland annat Bradley Surfboards & Färöarna... Dessutom bjöd Jeff Flindt på galet fina bilder!

- Hej Freddie! Det var längesedan du var i Sverige. Under hösten lyckades du scora några sesh i Mölle och längre upp på västkusten. Hur var det?
Hej man! Exakt... Jag kom hem för åtta dagar sedan samtidigt som stormarna, så det var bra timing. Mölle seshen var jätteskoj. Jag och Jeff hade redan planerat lite inför swellet så när jag kom fram så var han där helt ready for action! Jeff är en legend och det är verkligen en ära att få plåta med honom. Han är alltid på vad som helst, varje bild är ens best ever och han ÄLSKAR att fota surf i Sverige...  Solen sken och Mölle var brösthögt och peeling... Men ingenting att jämföra med äventyren vi hade längre upp på kusten. Vi hoppades på bra surf, och det är inte ofta det blir bättre än vad man förvänta sig - men det var bättre och jag lever fortfarande på det!

- Ser att du har en helt ny quiver i år. Vad hittar vi där?
Yes, där hittar man allt ifrån en mini wave Sverige-bräda till min quad som är gjort för barrels.

- Är det första gången du jobbar med Christiaan Bradley (Quiksilvers shaper)? Kan du berätta om honom?
Nej det här är andra beställningen och det ser riktigt bra ut. Christiaan är en otroligt fin människa med obegränsade kunskaper när det gäller surfbrädor. Jag har redan lärt mig mycket av honom... Han tillverkar sina brädor nere i Hossegor och shapar brädor till många européer på touren. Christiaan och jag håller också på att ta fram en perfekt Sverigebräda till nästa år! 

- Exakt! Christian har jobbat länge för Channel Islands och shapar bland annat för Jeremy Flores. Det låter som ett spännande samarbete med Bradley vad gäller svenskbrädan!!! Men nu är jag väldigt nyfiken på din kommande trip! Hörde att du skulle till Färöarna med bland annat Chris McClean och fotografen Sergio Villalba
Haha det stämmer... Jag är så sjukt exalterad inför resan - kan knappt sova. Vi är där i två veckor och ni får se vad som skedde när allting släpps!

- Sergio har redan varit där, om jag minns rätt hade vi ett reportage av honom på Färöarna i NSM #6
Det är sant, så han kommer bli lite av vår guide... Jag har hört rykten om drömvågor som hittades på förra resan och att swellet kommer vara rätt dom första dagarna.

- När är du tillbaks? Det är risk att du missar SM i Varberg…
Jag är tillbaka den 22:a november, sen ska jag nog på en till exotisk resa här i Norden... Men är jag hemma och tävlingen är på - då är jag där. 

- Vad blir det resten av vintern?
Jag ska snart iväg och träna inför allt som kommer. Efter det blir det Costa Rica i en månad sen Hawaii i två månader... Sen är det vår.

 - Ok Freddie, lycka till med allt. Alltid kul och snacka med dig.
Tack buddy! 


Alla bilder ©Jeff Flindt (Tidigare senior staff photographer hos Surfing Magazine som lever nu i Sverige!) 
www.jeffflindt.com

Related articles

NSM #17 Preview

Novembersol - Part.2

Photo by Mat. Turries

fler bilder... med Pontus Hallin, Tim Latte & Nick Ivarsson

Första advent...

Photo by Mat. Turries

någonstans på västkusten...

SIDEOFF

Photo by Mat. Turries

Clean session imorse på västkusten.

VARBERG SESH

Photo by Mat. Turries

Max Riton, Pontus Hallin, Derek Gutierrez, Jimmy Elheim & Olle Gustafsson samlade i Varberg för en epic session framför fästningen. Några bilder här:

Freddie & Co at Mölle

After a long and quiet summer, Mölle woke up last week...

instagram

@nordicsurfersmag
design by: add:kolon