Polis på plats i Mölle

Senaste rapport från Mölle samt dagens och gårdagens bilder

 

"Med fara för eget liv försökte en mindre grupp surfare idag att stoppa den pågående utbyggnaden av den yttre vågbrytaren i Mölle hamn. Dessvärre lyckade man inte utan hamnföreningen kunde under polisövervakning fortsätta med den olovliga utbyggnaden. Enligt Länstyrelsen första bedömning har vågbrytaren utökats med 20-25 meter. Tillstånd eller anmälan av bygget har inte gjorts i förväg. Inte heller har Skånes Vågsurfare som driver frågan sedan 2007 underrättats.

Arbetet fortsätter under ett par dagar till, men någon ytterliggare förlängning verkar inte vara planerad. Skånes Vågsurfare följer utvecklingen mycket noga och överväger den rättsliga fortsättningen på konflikten. Även Länstyrelsen arbetar vidare med ärendet.

Anders Ekstedt, en av dom mer rutinerade Möllesurfarna tillbringade natten på hamnplanen i sin bil. "Det känns bra att vi har gjort en ansträngning för att stoppa det här. Vi har sökt en dialog om surfingen i Mölle i 8 år och fortfarande vägrar ansvariga i Mölle att diskutera saken", säger Anders.

"Även om vågbrytaren har förlängts kommer det att gå att surfa i Mölle, hur vågorna har påverkats återstår att se", fortsätter Anders, som gärna ser att samtalsklimatet ändras i framtiden.

Skånes vågsurfare / skanesvagsurfare.se

Skånes Vågsurfare mobiliserar för en akut aktion mot en misstänkt otillåten utbyggnad av vågbrytaren vid Mölle hamn. Läs artikeln i Helsingborgs Dagblad

Följ Rädda Mölles Facebookgrupp: Rädda Mölles surfvågor!Foton bildspelet: Hanna & Filippa Edghill, Jonas Lilja, Skånes Vågsurfare, NSM

Related articles

Lördag morgon i Mölle

Photo by Mat. Turries

Tidigt på lördag morgon var vi i Mölle med Tim Collins, Matthew Baxter och Will Oldfield.

NSM #17 Preview

Skånes Vågsurfare event #1

Recept för en lyckad surftävling: sol, värme, sommarljusa kvällar, ett bra gäng och ordentligt med hopp. Och en hel del tålamod att invänta vågorna. Prognosen hade sagt att det skulle bli bättre och det var bara att ge det lite tid, så det gjorde vi.

Baltic Sea, Skagerrak & Kattegatt Bathymetry Database

En grymt bra sida om man vill reka nya spots!!!

Lightnin blues

Just a few clips from a session in South Sweden a few weeks ago that we wanted to share with you. ... and the great Lightnin Hopkins doing his thing.

NSM #21

instagram

@nordicsurfersmag
design by: add:kolon