STRÖMMAR AV PLAST

Marint skräp är ett stort problem längs Västkusten och för de västsvenska kustkommunerna. Strömmar från hela Nordsjönområdet och Östersjön möts i Skagerrak och flödar upp längs kusten och efterlämnar enorma mängder skräp.

"Varje år flyter det upp mängder med plast på Bohusläns stränder. Hur mycket är det? Vart kommer det ifrån? Vilka blir konsekvenserna för djur och natur, och vad kan vi göra åt det? I filmen möter vi personer som försöker besvara de här frågorna. Var och en från sitt perspektiv. Människor som engagerat sig i problemet, forskare och experter. Tillsammans ger de en bild av ett problem som vi först på senare år förstått omfattningen av. En berättelse som alla borde få ta del av."

Filmen har skapats i ett gemensamt arbete mellan Havsmiljöinstitutet, Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen i Västra Götalands län, KIMO Sverige, Göteborgs kommun miljöförvaltning, Ren Kust, Håll Sverige Rent.

Mer info: www.havsmiljoinstitutet.se

Related articles

NSM #17 Preview

Polis på plats i Mölle

Senaste rapport från Mölle samt dagens och gårdagens bilder

Where the blueberries are a-bloomin Ep.01

Photo by Mat. Turries

Första avsnitt. Hos Pontus.

Med Matthew Fader

Photo by Mat. Turries

Om lite mer än en månad släpps nya NSM. Vi fortsätter så klart vår resa genom Skandinavien och efter Gotland är det nu dags för det mystiska Bohuslän!...

Baltic Sea, Skagerrak & Kattegatt Bathymetry Database

En grymt bra sida om man vill reka nya spots!!!

OUT TO SEA? THE PLASTIC GARBAGE PROJECT

OUT TO SEA? är en utställning om ett av vår tids största miljöproblem – marin nedskräpning. Varje år hamnar mer än 6 miljoner ton sopor i havet.

instagram

@nordicsurfersmag
design by: add:kolon